Oppdatert program – konferansen 12. September

Habitat Norge, Utenriksdepartementet og NORAD inviterer deg til konferansen «HVEM EIER BYEN? EKSKLUSJON OG INKLUSJON. NOEN GLOBALE UTFORDRINGER»

HVOR: NORADs Auditorium, Bygdøy Alle 2, 1. ETG.

TID: 12 September: 09.00-15.00

Gratis adgang

Oppdatert program 11.09.2016

[spiderpowa-pdf src=”http://habitat-norge.org/wp-content/uploads/2016/08/PROGRAM-KONFERANSE-HVEM-EIER-BYEN.docx.pdf”]

Verden står overfor en urban boligkrise av uante dimensjoner. I dag har nesten 1.6 milliarder mennesker boliger som er utilstrekkelige, en million er hjemløse og seksti millioner er tvangs- forflyttet. Situasjonen har mange dimensjoner. Den omfatter utfordringer som spenner fra tvungen utkastelse til forflytting og gentrifisering. Fra gjeldskrise og innstramninger i offentlig boligbygging til eksponensiell slumvekst. Den globale, urbane fattigdoms- og boligkrisen blir drevet fram av krig og ødeleggelser, naturkatastrofer og klimaendring, feilslått, kapitaldrevet utvikling, land-spekulasjon og korrupsjon.

HVORDAN BESKYTTE FOLK FRA HJEMLØSHET; FORFLYTTING; EKSKLUSJON OG UTNYTTELSE?

Spørsmålene vil bli drøftet av Juan Clos, Executive Director, UN Habitat, Erik Solheim, eksekutivdirektør, FNs miljøprogram (UNEP); Cihan Uzuncarsilioglu, uavhengig forsker og aktivist, Istanbul; Yves Cabannes, tidliger leder av FNs Handlingsgruppe om tvungen utkastelse og Rose Molekotane, leder av FEDUP, Johannesburg  innen rammen av en Ny urban agenda/Habitat III som vil bli vedtatt i Quito, Ecuador, 17-20 oktober.

BYER OG NORSK UTVIKLINGS- OG UTENRIKSPOLITIK. HVA BØR VI GJØRE?

Spørsmålet vil bli diskutert av et panel med representanter for ledende norske sivilsamfunns-organisasjoner, forskningsinstitusjoner og lokale myndighetsaktører. Utenriksdepartementet, NORAD, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Habitat Norge vil kommentere innspillene.

REGISTRERINGSSKJEMA FINNER DU NEDENFOR, ELLER SEND E-POST TIL erierikberg@yahoo.com

 

Slumkonferansen2016_Godkjent-1